Duurzaamheid

Eco_HiResDerco legt de nadruk op milieuvriendelijkheid en ondersteunt de principes van duurzame ontwikkeling, om zo toekomstige generaties te beschermen.

Onze verantwoordelijkheid

Als innovatieve fabrikant van kunststof transportbanden, met distributeurs over de hele wereld, heeft Derco verantwoordelijkheid voor het welzijn van vele mensen. Derco’s transportbanden worden wereldwijd ingezet in vele verschillende industrieën en zijn daarom mede van invloed op de omgeving van de mensen die er mee werken.

Onze verantwoordelijkheid naar toekomstige generaties uit zich door het toepassen van de schoonste en veiligste productiemethoden en hoogwaardig afvalstoffenbeheer.

Oplosmiddelenvrij

Door uitvoerig onderzoek en toepassing van de meest moderne technieken worden alle transport- en procesbanden bij Derco volledig zonder toepassing van oplosmiddelen geproduceerd. Ook andere gevaarlijke stoffen zijn vervangen door onschadelijke, milieuvriendelijke ingrediënten.

Nieuwe ontwikkelingen

De laatste stand van zaken in de kunststoftechniek wordt door onze afdeling R&D steeds nauwlettend in het oog gehouden, zodat de nieuwste ontwikkelingen zo snel mogelijk kunnen worden toegepast bij de vervaardiging van onze producten.

Afvalbeheer en recycling

Als team zijn we bij Derco voortdurend bezig met het uitwerken van nieuwe manieren van afvalbeheersing en recycling. Dit leidt tot een schonere productiecyclus, met minder afval en een groter hergebruik van middelen waar nodig.

Energiebeheersing

Met de bouw van onze volledig nieuwe fabriek in 2011 hebben we ook de aanzet gegeven tot een milieuvriendelijker, meer doordacht energieverbruik. Door slimme procedures en toepassing van de nieuwste systemen zorgen we voor meer zuinigheid en sparen we energie voor toekomstige generaties.

Toekomstige generaties

Derco maakt zich sterk voor een schone omgeving, schoon oppervlaktewater en zuivere lucht. Het is ons streven om in komende jaren door te gaan met het verder ontwikkelen van de schoonste, veiligste productiemethoden, het milieu te sparen door hergebruik van materialen en het leveren van de beste kwaliteit duurzame transport- en procesbanden.